כניסה
למנויות
צרו קשר

הכנת קוסקוס מסולת - מתכון של אמא של איילת

הכנת קוסקוס מסולת - מתכון של אמא של איילת

רכיבים:

1  קג סולת/סולת מלאה

3 כפות שמן

350 מיל מים

כפית מלח

 

אופן הכנה:

את הסולת רצוי להכין עם אידוי מעל סיר מרק אך אם נרצה להכין רק קוסקוס אז נוסיף למים שבסיר התחתון סלרי.

מתחילים עם 150 מיל מים שנוסיף לסולת בהדרגה תוך כדי ערבוב, לאחר מכן נעביר במסננת של הקוסקוס ואז שמים על סיר אידוי למשך שעה (לעשות חורים עם גב של כף כדי שיעלו האדים) ואת הסיר אידוי לא נכסה.

אחרי שעה נוריד מהגז ונוסיף בהדרגה 200 מיל מים, 3 כפות שמן וכפית מלח או כפית וחצי מלח הימלאיה ואז נערבב ונעביר במסננת של הקוסקוס (תישאר קצת סולת שלא תעבור במסננת (כחצי כוס עד כוס) וזה בסדר, מזה נכין ברקוקס אם נרצה או שנזרוק)
נחזיר לאידוי של עוד חצי שעה (נעשה חור במרכז עם גב של כף כדי שיעלו האדים, שוב הסיר ללא מכסה)
לאחר חצי שעה נוריד מהאש ונעביר במסננת שוב - מומלץ כדי להנות מקוסקוס אוורירי אך לא חובה.
נשאיר את הסולת להתקרר בכלי פתוח.

איך נתייחס:

כל חצי כוס קוסקוס מוכן = מנת פחמימה

להאמין. לפעול. להגשים.